vrijdag 30 november 2012


FLEUR MYRTHE TOPY RIEMERSMA, IC-verpleegkundige neonatologie
De vierde in de reeks opmerkelijke Venestraatbewoners

Fleur heeft op nummer 14 gewoond van 5 december 1987, nog geen week na haar eerste verjaardag, tot haar verhuizing naar Amsterdam om daar verpleegkunde te gaan studeren aan de Hogeschool van Amsterdam in augustus 2006.
Fleur kwam als jongste in het gezin van vader en moeder en twee dochters van een bovenhuis, drie hoog, in Amsterdam. Het huis was onwezenlijk groot voor haar en zij speelde op de overloop, in een hoekje. Dat heeft natuurlijk niet lang geduurd. 
Toen zij afstudeerde als specialiste in de IC-verpleegkunde neonatologie, werkzaam in het Emma Kinderziekenhuis van het AMC in Amsterdam (2012).

Diploma-uitreiking in 2010 (rechts is vriendin Kim te zien)

 Eigenlijk had Fleur het ouderlijk huis al verlaten toen zij begin september 2005 op het vliegtuig stapte om een (klein) jaar te reizen, te werken kortom te backpacken in Australië. Fleur denkt daaraan met heel veel plezier terug en zij verlangt ernaar Australië terug te zien.

Nanny in Australië (2006)

Een maand heeft zij zich bovendien in het centrum van het wereldnieuws bevonden, toen in Oost-Timor een militaire opstand annex burgeroorlog uitbrak en Fleur met reisvriendin Carlijn  op bezoek was bij haar oom Eric, arts in Dili. (Vgl. Wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Oost-Timor
Nog altijd is op het internet het reisverslag van Fleur na te lezen, bijvoorbeeld over genoemd verblijf op Oost-Timor.:
Fleur heeft met veel plezier de basisschool doorlopen op het Assendorperplein en daarna haar HAVO-diploma gehaald aan de Thorbecke Scholen Gemeenschap.
Een vrolijk kind met veel vriendinnen die langs verschillende sportverenigingen shopte en vele bijbaantjes heeft gedaan waarvan de leukste (vanwege de vriendschappelijke collega’s) ongetwijfeld die op de gebakafdeling van de HEMA was.
Tijdens haar studie was zij een in veel functies actief lid van roeivereniging Oceanos.

Surfing in 2003

Nu woont zij met Tycho, veelbelovend r&d specialist in de electronica branche, in Heemstede. Nog altijd heeft zij een stoet van vrienden en vriendinnen. En aan haar deskundigheid en toewijding voor de allerkleinste en allerhulpelooste te vroeggeborenen en hun bezorgde ouders, behoeft niet te worden getwijfeld.
Momenteel bereidt zij zich met haar zus Eva voor op hun reis naar Uganda. Eva was daar al eerder en deed daar vrijwilligerswerk. Haar enthousiasme heeft Fleur aangestoken. 
Toevallig organiseren beide zussen dit weekend een ‘garage sale’ om zoveel mogelijk geld in te zamelen dat in uiterst praktische Ugandese projecten geïnvesteerd kan worden: zaterdag en zondag 1 en 2 december Zuid-Schalkwijkerweg 37b  in Haarlem
We zijn benieuwd wat Fleurs volgende stap zal zijn.

Vandaag is het haar geboortedag. Wij wensen haar heel veel geluk